Duyurular
8
Şubat 2020
KAFEİNİN YARARLARI
Kafein, dikkati-hafızayı-muhakeme yeteneğini, uyanıklığı artırır. Öğrenme ve karar verme süreçleri üzerin...
devamı8
Ocak 2019
0MEGA-3'ÜN DİĞER ETKİLERİ NELERDİR ?
Kanser gelişimi ve ilerlemesini önler. Tümör büyümesini azaltır. Apoptozisi (kanser dahil anorma...
devamı4
Kasım 2018
İNSÜLİN DÜZEYİ ÖNEMLİ BİR SAĞLIK KRİTERİDİR.
Açlık insülin düzeyi 10 mU/ml'nin altında olmalıdır. İnsülin düzeyi ne kadar yüksek i...
devamı21
Ekim 2018
DİYABET GENETİK BİR HASTALIK MIDIR?
Diyabet genetik bir hastalıktır. Fakat ortaya çıkması beslenme ve yaşam tarzına bağlıdır. Yani genetik olarak risk...
devamı12
Temmuz 2018
VÜCUDUNUZ ASİD Mİ ? ALKALİ Mİ ?
Vücudumuz ancak belli bir pH 'da çalışır. Hücrelerimiz ve kanımız için normal pH :7.4 Yani ha...
devamı8
Nisan 2018
İNSÜLİN DİRENCİ NASIL KIRILIR ? - (2)
İnsülin direncini kırmak için, az yiyin. İnsülin direncini kırmak için lokmaları çok çiğn...
devamı2
Nisan 2018
İNSÜLİN DİRENCİ NASIL KIRILIR ?
Rafine şeker tüketimi bizim ülkemizde ve diğer ülkelerde giderek artmakta.. Artık insanlık için bir şeker...
devamı17
Mart 2018
FAZLA TUZ İNSÜLİN DİRENCİNE YOL AÇAR
İnsülin direnci konusunda az bilinen bir gerçeği açıklamak istiyorum. İnsülin direnci ile tuz tüke...
devamı27
Şubat 2018
BÜTÜN KARBONHİDRATLAR AYNI MI?
Bütün karbonhidratları aynı kefeye koyamayız. Onların da yararlısı ve zararlısı var. Öncelikle karbonhidratlarda...
devamı28
Ekim 2017
KALİTELİ HAYAT VE UZUN ÖMRÜN SIRLARI (5)
ALKOL VE SİGARA KULLANMA CEP TELEFONU, BİLGİSAYAR, SOSYAL MEDYA HESAPLARININ KULLANIMINDA AŞIRIYA KAÇMA OTUR...
devamı17
Ekim 2017
ÇOK AZ TÜKETİLMESİ GEREKEN GIDALAR
Beyaz pirinç Beyaz ekmek Kızarmış patates İşlenmiş et İşlenmiş tahıl Simit Pasta Kek...
devamı19
Eylül 2017
12
Eylül 2017
SÜT OSTEOPOROZA İYİ GELMEZ
Süt sanıldığının aksine kemikleri güçlendirmez. Süt tüketiminin fazla olduğu ülkelerde, osteopo...
devamı10
Eylül 2017
STERİLİZE İÇME SÜTÜ NEDİR ?
Sterilize içme sütü, çok yüksek sıcaklıkta (UHT-Ultra High Temperature) sütün ısıtılmasıdır. ...
devamı9
Eylül 2017
PASTÖRİZE İÇME SÜTÜ NEDİR ?
Çiğ sütün doğal ve biyolojik özelliklerine zarar vermez. Çiğ sütteki zararlı ( patojen) mikro...
devamı9
Eylül 2017
17
Temmuz 2017
HANGİ KIRMIZI ETİ TERCİH EDELİM ?
Koyun ve kuzu etini dana ve sığır etine tercih edelim. Yağsız kırmızı eti tercih edelim. Özgür dolaşan hayvanla...
devamı28
Mayıs 2017
YÜZ YIL YAŞAMAK MÜMKÜN !
Sağlıklı yaşamak bir tercihtir. Yanlış besleniyoruz. Sık hastalanıyoruz. Erken yaşlanıyoruz. Doğru beslenerek ve yaşam t...
devamı22
Mayıs 2017
EN İYİ KURU FASULYE NASIL PİŞİRİLİR ?
Kuru fasulye akşamdan ıslatılmalı, En az 8 saat suda bekletilmeli, Islatma suyu dökülmeli, Taze su ile pişirilmel...
devamı15
Mayıs 2017
HANGİSİ KANSERE KARŞI KORUYUCUDUR ?
Cevap: Baklagiller kansere karşı koruyucudur. Çünkü; Baklagillerde, flavonoidler ve flavonoller başta ol...
devamı7
Nisan 2017
KARBONHİDRATLAR HAKINDA GERÇEKLER-1
Karbonhidratlar; karbon (C), hidrojen (H) ve oksijen (O) atomlarından oluşan organik moleküllerdir. Karbonhidratlar, canlı...
devamı30
Mart 2017
DOĞRU YAĞ TÜKETİMİ KONUSUNDA SON SÖZ...
Sağlıklı kalmak için mutlaka yağ tüketmeliyiz. Yağ tüketmeden sağlıklı kalamayız. Günlük toplam kalo...
devamı29
Mart 2017
MARGARİN NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ ?
Margarin tereyağına alternatif olarak üretilmiştir. Margarinin hammaddesi; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk, pal...
devamı28
Mart 2017
BUNLARI BİLSENİZ ASLA TÜKETMEZSİNİZ !...
Sıvı yağların yüksek ısılara maruz bırakılması trans yağ, serbest radikal, HNE (hidroksi nonenal) gibi bileşiklerin oluşumunu sa...
devamı27
Mart 2017
TRANS YAĞ ALDATMACASI...
Amerika ve Avrupa'da birçok ülke trans yağı tamamen yasaklamıştır. Ülkemizde ise yiyecek etiketlerind...
devamı24
Mart 2017
TRANS YAĞLARIN YOL AÇTIĞI HASTALIKLAR NELERDİR ?
Kanser Obezite Diyabet Kalp hastalığı Karaciğer yağlanması Alzheimer Parkinson Kısırlık ...
devamı23
Mart 2017
TRANS YAĞ NEREDE BULUNUR ?
Trans yağlar her yerde hazır ve nazırdır. En çok kızartma yağlarında bulunur. Özellikle otel, restoran,...
devamı22
Mart 2017
TRANS YAĞ ZEHİRDİR.
Trans yağlar, yavaş etki gösteren bir tür zehirdir. Trans yağa vücudumuzun herhangi bir ihtiyac...
devamı21
Mart 2017
TRANS YAĞ NEDİR?
Trans yağ: sıvı bitkisel yağlara (ayçiçeği, mısır, soya, pamuk, palm yağı gibi) yüksek sıcaklık (260 derece) ve y&...
devamı20
Mart 2017
NEYİ NE KADAR YERSEK YETERLİ OMEGA 3 ALMIŞ OLURUZ ?
En temel sakınca günlük beslenmemizde omega 3 yağınının eksik olmasıdır. Omega 3 eksikliği büyük ...
devamı13
Mart 2017
VÜCUDUMUZ İÇİN HANGİ YAĞLAR ELZEMDİR ?
Vücudumuza yağ almalıyız. Yağsız, sağlıklı beslenme olmaz. Yeterli ve dengeli yağ tüketmek hücreler,...
devamı10
Mart 2017
DOYMUŞ YAĞLAR HAKKINDA GERÇEKLER
Doymuş yağlar büyük ölçüde hayvansal kaynaklıdır. Kırmızı et, kümes hayvanları, yumurta, sü...
devamı9
Mart 2017
YAĞLAR NE İŞE YARAR ?
Yağ, hayati organlarımız (beyin, göz), hücrelerimiz, hormonlarımız, sinir kılıflarının yapısı için elzemdir. G...
devamı8
Mart 2017
YAĞ NEDİR?
Yağlar, kaynaklarına göre hayvansal ve bitkisel yağlar olarak sınıflandırılır. Kimyasal yapılarına göre is...
devamı28
Şubat 2017
OTURMAK ÖLDÜRÜR, HAREKET İYİLEŞTİRİR.
Hareketsizlik, tek başına kalp-damar hastalıkları, şeker hastalığı ve birçok kanser için önemli bir risk faktör...
devamı4
Ocak 2016
NEDEN 6 ÖĞÜN ÖNERİYORUZ...
Totalde kaloriyi aşmamak şartı ile öğün sayılarını arttırmak kilo vermemizi kolaylaştıran bir unsurdur. Biz Diyetisyenler genel...
devamı